Владимир Кличко посвети победата си над Кубрат Пулев на "героите в Украйна". Боксьорът е съпричастен със случващото се в страната, а брат му Виталий Кличко е кмет на Киев.

Световният шампион в тежка категория коментира и огромния брой български фенове в Арена О2, които успяха да надвикат останалата част от публиката в Хамбург.

„Не съм очаквал толкова много български фенове да има в залата. Те подкрепяха Кубрат Пулев много мощно. Доминираха над останалите фенове в залата. Независимо от всичко, трябва да се отнасяш към хората с необходимото уважение“, коментира Владимир Кличко.

„Мачът беше мръсен, имаше много забранени удари, но не се оплаквам в никакъв случай“, добави боксьорът.

Относно политическата ситуация в Украйна, Владимир Кличко обяви: „Това, което днес се случва геополитически с Украйна, минава всички граници. Границите на здравата мисъл и законите. Това, че там умират мои сънародници ежедневно, не само военни, но и мирни жители, е ужасно. Преди година никой не си е представял, че в Европа може да има война. Украйна е в Европа. Посвещавам победата си на украинските герои. Не бива да си затваряме очите пред случващото се в Украйна. Само заедно можем да поставим нещата както трябва, за да има мир в Украйна.“