Братът на Кубрат Пулев - Тервел - сподели преживяванията си около мача с Владимир Кличко на 15 ноември за световната титла. Той призна, че се чувства отблъснат от професионалния бокс заради обстановката преди двубоя. 

"Тук съм като човек, който е бил плътно до него и съм видял всичко, което беше там. Бях възпрепятстван да се прибера заедно с Кубрат, защото останах в Германия да се видя с жена ми и детето." 

"Виждах всичко, което се случва, но той беше спокоен. Това ми даваше увереност, че ще победи. След една такава тежка загуба е трудно, но той стоя до сутринта да дава допинг-проба. Още тогава той каза, че е готов да направи още един мач и аз го познавам и знам, че беше така." 

"На Олимпиадата българите бяха негативни, че съм загубил на полуфинала, но се забрави това и остана един бронз от Игрите. Остава само хубавото, в неговия случай ще остане хубавото, че е имал мач с Владимир Кличко." 

"Съжалявам само, че Кубрат не можеше да ме чуе, въпреки че бях в ъгъла му, защото имаше много българи и заглушаваха всичко. Не беше важно за колко титли ще се плати, за да се боксираме, такива са регламентите. Не е важно колко са поясите, важното беше да победим световния шампион. Всичко това сме го съгласували заедно." 

"Не видях спортна среща, а една бизнес-сделка. Двамата спортисти не бяха в равни условия - допинг, ринг, ръкавици. Това е една реалност, която ме отблъсква, но аз имам професионален договор, който трябваше да влезе в сила преди месец, следващата сесия е за март догодина и се надявам тогава да съм готов", сподели Тервел Пулев.