Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Станимира Петрова, спечелила световна титла по бокс в кат. 54 кг на първенството в Ченджу.

"Скъпа Станимира, от все сърце ви поздравявам за титлата, която спечелихте на световното първенство по бокс - се казва в писмото. Щастливи сме с вас и с триумфа, с който за първи път в историята на този спорт България има световно злато при жените.

Успехът идва да затвърди името и престижа на феноменалната българска боксова школа, която отново показва, че е сред най-силните на планетата. Поздравления и за вашите треньори, за целия екип, за ръководството на Българската боксова федерация и лично за президента Красимир Инински, който доказва как умелото управление и добрия мениджмънт са в основата на отличните резултати и трайното присъствие в световния елит.

Надявам се световната титла да бъде една голяма и важна стъпка към следващи Ваши успехи, включително и на олимпийския ринг. Игрите в Рио през 2016 г. са прекрасен шанс да 
демонстрирате отново талант, класа и упоритост, с които повдигате духа и самочувствието на българина", се казва още в писмото.

"Желая ви много здраве и късмет, бъдете все така борбена и непобедима", се казва още в приветствието на Стефка Костадинова, председател на БОК.