Българският боксьор Кубрат Пулев не съжалява за нито една от думите си преди и след мача с Владимир Кличко на 15 ноември. Той беше разкритикуван за изказванията си по адрес на украинеца от родни медии и фенове, но не смята, че е постъпил грешно. 

"Не се извинявам за нищо, даже много от нещата ги спестих. И въпреки всичко, Кличко си имаше късмет. Това обаче не ме оправдава, че загубих след моя грешка, за която си нося отговорността."

"Всички българи ме обвиниха, че съм изговорил какви ли не глупости преди мача. Но той, че ме нарече "простак", никой тук не го отрази. Просто казах, че не го уважавам, но той лично не го е заслужил." 

"Най-важното е, че се чувствам отлично и по-нагоре в бокса, въпреки загубата и неуспеха. И въпреки всички спънки и долни номера, отговорността си е изцяло моя, паднах заради моята грешка. Това ни прави по-големи, когато грешим, да си вземем поука и да не ги допускаме повече", сподели Пулев. 

Той благодари искрено на публиката в залата в Хамбург, която не спря да го подкрепя през цялото време. Родният боксьор пак сподели, че атмосферата го е накарала да се чувства така, все едно се е бил в София. 

"Публиката ми повлия положително, но не успяха да ме извадят от равновесие. Бях много впечатлен от българската публика, за което им благодаря. И на всички пред екрание благодаря, въпреки късния час. Всичко това аз го оценявам. Това на фона на негативизма надделява многократно."

"В залата всички бяха изненадани от тази публика, включително и отборът на Кличко. Залата беше толкова препълнена, толкова силна подкрепа, все едно съм си у дома. Брат ми каза, че заради тях трябваше да победим. Аз бях спокоен, добре настроен, нямаше притеснение. Важното е, че излизам със знамето на България и така ще бъде винаги."

"Не мисля, че не мога да приемам загуби, но наистина много ме е яд. Не мога да се събера в кожата си, но приемам загубите. Дори на моменти прекалено леко и хладнокръвно, но след това много ме е яд. И ме е яд, защото знам, че мога и знам, че грешката е моя. Същото като в шаха и подаря фигура от невнимание. Когато съперникът е много по-добър, не ме е толкова яд, но когато е заради моя грешка, се ядосвам много." 

"Може би това трябваше да се случи, за да си взема поука, да израсна. Между другото, чувствам се много израснал след този мач. С нищо не можа да ме пречупи, в този момент осъзнах колко мога и колко съм силен. Осъзнах, че просто имам голямо бъдеще в този спорт", сподели Пулев на пресконференцията си.