В периода 20-24 юли се проведоха ежегодните Световни серии на маса Гарландо. Събитието се състоя в Залцбург, Австрия и събра над 600 състезатели по джаги от цял свят. 

България имаше също своите представители, които се състезаваха индивидуално, по двойки, а също така взеха и участие в националните състезания. Шестима състезатели от клуб „Джагоарс” – Екатерина Атанасова, Светлана Жечкова, Юлиан Пенев, Иво Пиларски, Марио Томов, както и Благовеста Герова от „Сторм Райдърс”, джънуъра от „Нинджа Гларуси” и българинът Йордай Зайков, премериха сили на футболната маса с едни от най-добрите състезатели по джаги на световно ниво.

В първият ден от турнира се проведоха националните състезания. Мъжкият национален отбор на България се класира десети, а женският ни отбор след успешно преминаване на квалификационния кръг и оспорван мач с дузпи с отбора на Германия в елиминациите, се класира на пето място.

В състезанията по единици най-добри резултати сред българите показаха двете топ състезателки Екатерина Атанасова и Благовеста Герова, които достигнаха до пето място. Марио Томов и Денис Бисеров се калсираха девети при младежите.

Светлана Жечкова зае 33-та позиция в личното представяне при жените. При мъжете Йордан Зайков достигна 65-то място, а Юлиан Пенев се класира на129-та позиция.  
 
Ekатерина Атанасова постигна успех и в дисциплината по двойки, като се класира втора с партньорката си Лили Андрес от Германия.  Младежката ни двойка Марио Томов-Денис Бисеров спечели четвъртото място. Иво Пиларски и Юлиан Пенев станаха 65-ти при мъжете.

В дисциплината смесени двойки Атанасова-Пенев победиха в  квалификациите шампиона на Австрия Кевин Хундщофер и партньорката му Софи Йобсман. В първия елиминационен кръг отпаднаха и заеха 33-та позиция. Същото място достигна и другата българска двойка Иво Пиларски и Светлана Жечкова.

Юлиан Пенев взе участие и в дисциплината Old School Doubles, заедно с швейцарската състезателка Алис Бедин, като успя да се класира на 25-то място.

В последният ден от турнира се проведоха дисциплините Speedball Doubles и Classic Doubles. Първото място с отлично представяне в категорията Speedball Women Doubles извоюваха Екатерина Атансова и Благовеста Герова. 

Талантливата българска двойка спечели и третото място в категорията Classic Women Doubles. Невероятен успех за двете българки, който донесе златни и бронзови медали, както за състезателките, така и за България.

Джуниърската ни двойка се класира на пето място в неделните дисциплини, а Светлана Жечкова, заедно с партньорката си Алис Бедин от Швейцария заеха девето място при жените в Спийдбол и Класик дабълс категориите.

Безкрайни емоции и много адреналин за всички участници, в това Световно първенство. Българите се представиха достойно и на ниво. Екатерина Атансова и Благовеста  Герова за пореден път показаха и доказаха своята класна игра и това, че България е световна сила в играта Футбол на маса.

Предстоят още Световни първенства до края на 2016 година. Очакваме и вярваме, че българските състезатели ще завоюват още купи и медали за нашата страна.