“JAGO FOOS ADVENTURE 2016” е първият Международен Турнир по джаги за сезон 2016, организиран в България с домакин СК „Джагоарс“ – официален член на Българската федерация по футбол на маса и ITSF. 

Състезанието се проведе на 4 официални модела маси – Гарландо, Леонхарт и Роберто спорт – Адреналин и най-новата джаги маса, гласувана за официална през 2016 – ТОП СПИЙД! Събитието бе официален турнир към Международната федерация по футбол на маса и е с ранг “PRO TOUR”. 

В спортния клуб „CORNWALL stadium” в Благоевград, се събраха над 70 професионални състезатели по джаги, както от спортните клубове към Българската федерация по футбол на маса и големите градове (София, Варна, Стара Загора, Пловдив, Созопол): STORM RIDERS, JAGOARS, JA-RA, THE BLACK KNIGHTS и THE NINJA SEAGULLS, така и състезатели от чужбина – представители на Румъния и Гърция.

Битката през трите дни беше уникална по рода си и започна още в петък вечер със DYP турнир – неофициална дисциплина, в която взеха участие почти всички регистрирани състезатели. След изтегляне на случайни партньори и сформиране на двойки, се изиграха мачове по схемата на двойната елиминация. Те доведоха до финала джагоарската двойка Иво Пиларски и Александър Тодоров. Втори и трети се класираха съответно Нико Щраке /”Джа-Ра”/ и Таня Кренчева /”Джагоарс”/ и Станислав Георгиев /”Нинджа гларуси”/ и Ния Атанасова /”Джагоарс”/.

Вторият ден премина в състезания на дисциплините по единици. Играха се квалификации и директни елиминации в категорията Оупън единици и двойни елиминации за Жени единици и Младежи единици. 58 състезатели премериха сили помежду си на различни маси. 

След напрегнати и оспорвани мачове класирането бе следното: Нико Щраке от варненския клуб „Джа-Ра” – спечели първо място, Денис Бисеров от созополския клуб „Нинджа Гларуси” се класира втори и Милан Марков отскоро в созополския клуб – стана трети.
Не по малко интересни бяха и мачовете при жените. 

Това е първият про тур, който събира толкова много състезателки на едно място. 17 момичета се бореха за медалите в „Jago Foos Adventure”. След финалния мач, който се доигра в неделния ден, златото спечели Екатерина Атанасова от клуб „Джагоарс”, а среброто получи Благовеста Герова от „Сторм Райдърс”. Бронзът отиде при Екатерина Николова също от клуб „Сторм Райдърс”. В надпреварата при младежите Денис Бисеров /”Нинджа Гларуси”/ стана първи, последван от Галин Тянков /”Сторм Райдърс”/ и Любослав Стоянов /”Джа- Ра”/ . Така в категорията джуниъри медалите отидоха отново към морските клубове.

В последния ден от турнира се играха мачове по двойки в дисциплините Оупън, Жени и Младежи двойки. Безпелационни победители в най-голямата дисциплина OD станаха Нико Щраке и Матей Минчев от клуб „Джа-Ра”. Среброто грабнаха Станислав Георгиев и Екатерина Сарбулеску от „Нинджа гларуси”, а третото място бе за Денис Бисеров /Нинджа гларуси”/ и Галин Тянков /”Сторм Райдърс”/. 

Женската двойка, която спечели купата в първото международно състезание за сезона, е Екатерина Атанасова от „Джагоарс” заедно с Екатерина Николова от „Сторм Райдърс”. Второто място заеха Екатерина Сарбулеску /Нинджа гларуси”/ и Благовеста Герова /”Сторм Райдърс”/. Трети са Румяна Шушулова и Виктория Григорова от клуб „Сторм Райдърс”. Четвърти в класирането са Станислава Атанасова и Ния Атанасова от столичния клуб „Джагоарс”

При младежите първи станаха Денис Бисеров и Галин Тянков, а втори се класираха Марио Томов и Кристиян Николов от клуб „Джагоарс". И през двата дни на турнира се играха мачове от дисциплината смесени двойки. До финала в тази категория достигнаха Денис Бисеров с Виктория Григорова и Станислав Георгиев с Екатерина Сарбулеску. Златото грабнаха Денис и Виктория. Трети са Благовеста Герова и Димитрис Гонтикас от „Сторм Райдърс”. 

На победителите в състезанието бяха раздадени медали, купи, грамоти и награден фонд. А всички участниците от официалните категории получиха точки, валидни за Международната и Националната Ранглиста.

На първия „JAGO FООS ADVENTURE” бяха връчени и три специални награди, предоставени от сдружението за развитие на спорта и спортната култура "Фуутура". 

Приз за MVP, с който бе награден Нико Щраке от „Джа-ра”. Награда за най- добро клубно представяне в турнира, която отиде в най-стария клуб по джаги „Сторм райдърс”. И трета специална награда - за домакинство - бе връчена на Иво Пиларски от СК „Джагоарс”. Първият международен турнир по футбол на маса (джаги) ЗА СЕЗОН 2016 „JAGO FООS ADVENTURE“ премина на ниво благодарение на професионалната организация на клуб „Джагоарс” и предоставената и отлично оборудвана база на филиала на клуба в Благоевград - CORNWALL stadium – с домакин Иво Пиларски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS