Италианецът Винченцо Нибали спечели 18-ия етап от  Колоездачната обиколка на Франция, който беше с дължина 145,5  километра от По до Отакам.

Той завърши с време 4 часа, 4 минути  и 17 секунди в последния планински етап от Тура. Нибали показа висока класа и се откъсна със силна солова атака,  като остави на 1:10 минути представителя на домакините Тибо  Пино. След като излязоха в началото на етапа от По, колоездачите  тръгнаха по известния проход Турмале, в който имаше няколко  опити за атака и блъскане между състезателите.

Точно там се  минава и най-сериозната височина във Френските Пиренеи, която е  включена в Обиколката. Веднага след това има още една височина,  също част от Турмале. Двете височини са известни като  най-трудните изкачвания в порфесионалните колоездачни  състезания. Днес италианецът спечели своята четвърта етапна победа,  която му увеличи аванса на върха в генералното класиране.  

Алехандро Валверде от Испания, който стартира днес като втори в  генералното класиране, изостана в средата на етапа и загуби  ценни секунди. Последното сериозно изпитание за колоездачите е бягането по  часовник в събота, но ако утре Нибали увеличи още преднината си, то победата му няма да бъде поставена под сериозна угроза. Днес трети се нареди Рафал Майка от Полша, който изостана на 1:12 минути, а четвърти се класира Жан-Криостоф Перо на 1:15  минути.

В главното индивидуално класиране времето на водача  Нибали е 80 часа, 45 минути и 45 секунди. Втори е Тибо Пино на 7:10 минути, пред Жан-Кристоф Перо на 7:23 и Валверде на 7:25. /БТА