Една от грациите в българския ансамбъл по художествена гимнастика - Християна Тодорова - определи голямата цел на новите световни шампионки - медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Християна и нейните съотборнички се завърнаха в понеделник вечер от Турция, където станаха №1 в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика.

"Ние винаги тренираме, за да покажем най-доброто от себе си, и да зарадваме цяла България," сподели Християна на летище София. "Оттук-нататък наистина отговорността става още по-голяма, но ние сме здраво стъпили на земята, и знаем, каква ни е отговорността. Още повече труд, повече тренировки, и както казват нашите треньори - само напред и нагоре."

Сред букети и усмивки, самата тя сияеща от щастие, Тодорова призна: "Не мога да го осъзная още, не съм го вярвала и в най-смелите си мечти. Не съм вярвала, че можем да спечелим златото в многобоя. Наистина, все още не го осъзнавам."

Трудното обаче тепърва предстои - защита на титлата и още?! "Определено е така, напълно осъзнаваме какво ни предстои. Наистина, ще бъде още по-трудно. Целта за нас е да имаме медал от Олимпиадата," пожела си Християна.