Старши треньорката на българския национален ансамбъл Ина Ананиева бе затрупана с цветя, както и момичетата й, на пристигане в София, след като новите златни гимнастички на България се завърнаха в родината.

Десетки роднини, приятели и фенове на гимнастичките ги очакваха с нетърпение от часове на летището в столицата. Позлатени от успеха, и сияещи от щастие, петте ни хубавици и тяхната треньорка получиха заслуженото внимание, и бяха посрещнати както е редно за №1 в света.

"Още не мога да усетя какво сме направили," призна Ананиева. "Единственото, което мога да усетя е, че само като си помисля, какво още трябва да направим, и се плаша. ОК, ние станахме световни шампиони, но оттук-нататък имаме да защитаваме тази световна титла, и смятам, че работата ни оттук-нататък ще е много по-трудна. Много пъти съм давала пример с Беларус - миналата година бяха световни шампионки, а сега дори не бяха в 12-те на Европейското. Много е трудно да запазиш титлата си."

Плашат ли я очакванията към отбора? "Не ме плаши, че всички ще изискват много от нас. На мен това ми е работата, и аз искам да си я свърша добре. Това е една крачка към Олимпиадата. При нас конкуренцията е убийствена. Наистина, за всеки един спортист най-важна е Олимпиадата. Предстои ни много тежка година, плаша се, когато се замисля за това, което ни предстои."

"Както каза Илиана, оттук-нататък, ако не е злато, е провал," сподели целите на президента на БФХГ и Ина Ананиева.

"Не мисля, че и на момичетата ще им тежат очакванията, те са минали през всичко. Те са и европейски шампионки, тази отговорност не им тежи. Те усещат какво се случва, и го искат наистина," добави треньорката.

Цената на успеха?! "Много работа. Много лишения на момичетата. Много напрежение. Но си заслужава."

"Според мен те тепърва ще усетят какво е да си златно момиче на България," завърши Ина Ананиева за своите момичета.