Трагичният инцидент със състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова разтърси всички. Както е известно, 21-годишната гимнастичка падна от 6-ия етаж на жилищен блок в столичния квартал „Надежда“. След случилото в общественото пространство се появиха редица коментари какво е подтикнало грацията към този ход.

Християна Тодорова: Играхме за Цвети, благодарим на тези, които бяха срещу нас

В сутрешният блок на Нова Тв „Събуди се“ бе дискутирана темата за възхода и падението в големия спорт, както и бе коментирано дали художествената гимнастика е по-специфичен спорт.

Събеседници в студиото бях световният и олимпийски шампион по спортна стрелба Мария Гроздева, Бетина Жотева (член на СЕМ) и професор Даниела Дашева, преподавател в Националната спортна академия.

Припомняме, че в тежкия момент ансамбълът ни събра сили, за да участва в Европейското първенство в Израел. Въпреки мъката си, момичетата на Ина Ананиева изиграха професионално съчетанията си на пет ленти и два обръча и три чифта бухалки, в резултат на което завършиха 5-о място в многобоя. Грациите ни обявиха, че ще играят за тяхната съотборничка, която е в Пирогов.

Ансамбълът се класира за финалите на отделните уреди в Израел, които са в неделя.