Състезателката от ансамбъла ни по художествена гимнастика Християна Тодорова направи изключително емоционално и откровено изявление след участието на грациите ни в многобоя на Европейското първенство в Израел.

След може би най-тежкото състезание, грацията бе категорична, че целият отбор е играл за тяхната съотборничка Цвети Стоянова.

Както е известно, Стоянова претърпя тежък инцидент - падане от 6-ия етаж - и сега е в Пирогов. Тодорова благодари на всички за подкрепата, но най-вече благодари на тези, които са се обърнали срещу ансамбъла.

Ансамбъл от герои в най-тъжното състезание

"Много искам да изкажа благодарност към цяла България, въпреки че не всички ни подкрепят. Благодарим на хората, които въпреки всичко, не спряха да вярват в нас и да ни вдъхват кураж, благодарим на семействата ни и на нашите приятели, благодарим на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, за това, че и за секунда не са ни оставили сами в този момент и които се борят да ни учат да се изправяме след всяко падане", започна емоционалното си изявление Християна. 

Психологът на ансамбъла: Хората обичат да разкъсват някого

"Благодарим на цял свят за подкрепата към Цвети, на всички отбори тук в Израел, на руския отбор, който всеки ден идва при нас и пита за новини за Цвети, на Италия, че постоянно ни показват тяхната подкрепа и плачат заедно с нас, на Беларус, които ни станаха на крака днес след състезанието и които всеки ден качват снимки на Цвети в социалните мрежи, на Испания и на Израел, които казаха,че ние сме им пример и техни идоли...", продължи грацията ни.

Световната гимнастика с подкрепа за Цвети Стоянова

"Благодарим на още толкова много хора..но най-вече благодарим на хората, които се обърнаха срещу нас и по този начин ни показаха колко всъщност сме силни, когато сме заедно, и колко ще постигнем с тази наша сила, която имаме като отбор и като едно цяло...Днес играхме за Цвети, в неделя пак ще играем за нея и вярвам,че по този начин нашата енергия стига до нея и й помага все повече и повече!", завърши гимнастичката.

Ансамбълът се класира за финалите на отделните уреди на Европейското първенство, които ще бъдат в неделя, 19 юни.