Собственикът на промоутърската агенция "Зауерланд" - Кале Зауерланд - зарадва българските фенове на бокса със страхотна новина в навечерието на битката на Кубрат Пулев в "Арена Армеец" със Самюел Питър.

Германецът разкри, че е впечатлен от атмосферата в София и ако след равносметката шоуто покрие очакванията, още догодина ще има нова боксова вечер от подобен ранг в София. И дори може да има и битка за световната титла.

"Фантастична е атмосферата тук. Ние промотираме из целия свят - Англия, Германия, Скандинавия. Но феновете тук са невероятни и са готови дори да свалят покрива. Страхотно е", заяви Кале Зауерланд пред DIEMA SPORT.

"Първо трябва да видим резултатите от тази вечер, Тервел направи страхотен мач. Кубрат трябва да направи шоу и да зарадва феновете. Тук сякаш играе националният отбор на България. Ако наистина стане шоу, ние ще се завърнем", добави промоутърът и зарадва феновете у нас.

Той се изказа ласкаво и за Тервел Пулев, който дебютира с нокаут на професионалния ринг и даде индикации, че ще работи и занапред с по-малкия брат на Кобрата.

"Мисля, че Тервел е невероятен боксьор още от аматьорите, ще видим как ще се развие като професионалист. Съперникът му не беше велик, но той го разкъса на парчета. Ще говорим с Тервел, бих искал да го промотирам в България. Мисля, че можем да направим страхотни мачове тук, дори и да докараме мач за световната титла тук", завърши Зауерланд.