Капитанът на ансамбъла на България по художествена гимнастика увери при пристигането на отбора от Азербайджан, че допуснатите грешки в съчетанията по време на Световната купа в Баку не са притеснителни и момичетата продължават уверено подготовката си за Рио.

„Допуснахме някои грешки, но не са грешки, които са притеснителни. Ще наблегнем на тях и сме с горе главите, към Рио“, заяви Маевска.

„Всяка една от тях е с другата, целта ни е една и съща, така че трябва смело напред и ще се получат нещата.“

„Конкуренцията, всички са на ниво, всички са изработили съчетанията си, на всеки може да се случи да сбърка, в крайна сметка...който оцелее.“

Относно терористичните заплахи над Олимпиадата, Маевска коментира: „Не сме мислили за такива неща, слушаме, че има проблеми по света, но ние сме изцяло съсредоточени върху Олимпийските игри.“

„Ще подобрим да избегнем тези малки грешки на елементите, всичко друго мисля, че е на ниво. Според мен е чисто загуба на концентрация, не са грешки, които стават всеки ден, така че ще се изчистят. Няма как да няма умора, но сега ще имаме 20 дни до Рио, така че ще възстановим“, допълни гимнастичката.