Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев вече е в София преди галавечерта в "Арена Армеец" на 3 декември. Кобрата долетя от Берлин и се изненада от сериозното внимание, което му демонстрираха медиите още на летището.

"Посрещате ме все едно вече съм световен шампион", с усмивка каза Кобрата, който ще се бие на родна земя срещу нигериеца Самюел Питър за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация.

"Предстои тепърва сериозната битка, дано спечеля. Единствено се моля на Господ. Смятам, че съм подготвен. Пристигам да играя, което е още по-голямо удоволствие. Колкото е хубаво, има и известна доза напрежение, но то ще отшуми преди мача. Пълната зала ме задължава за победа. В бокса нищо не се знае, виждал съм обрати - до последните 10 секунди човекът води и после го нокаутират."

„Разучихме съперника ми с треньора. Знаем му силните и слабите страни. Да се надяваме, че с няма с какво да ни изненада. Не знам до колко той ме е разучил. Боец е, монотонен, постоянно напред, пресиращ – неприятен съперник. Такива ми бяха и спаринг партньорите. С единия ми партньор играхме и шах, но там съм по-слаб”, допълни Пулев.

„Всичко е важно, всичко трябва да върви за ръка. Срещу Чисора никога не съм спирал да вярвам в победата. Така е било срещу всичките ми съперници. Работя по защитата, това е наистина е най-важното. Но само със защита не може да победи човек. Знаете, че всичко може да стане, но точна стратегия не мога да кажа. Всяка една битка е война, колкото преди ринга, толкова и на ринга”, каза още Пулев.

„Най-красивото време е в България, вижте каква снежна приказка. Това казах и на треньора ми. Тук имаме четири сезона, когато е зима си е зима. Красота. Когато се отвориха вратите на самолета бях много щастлив”.

Колкото до двубоя на своя брат Тервел, който също ще бъде част от програмата в "Арена Армеец", Кобрата заяви: „Ще бъде хубав мач. Противникът не е топ ниво, но в бокса не може да се прогнозира. Подготвен е, опитът който има би трябвало да му донесе успех. За мен е важно да има настроение, да има хъс за битка и това да се придаде на хората. Да им предам супер яка емоция и този мач да не го забравят дълго време. Ще бъде нещо уникално. Всеки един мач отваря вратата, стига да е победа.”

"Ако им мач за световната титла кого предпочитам - Кличко или Джошуа? Не е лошо да е Кличко, за да имаме нещо да връщаме", добави Пулев.


Двубоят на Кобрата наближава! Ако вече си решил, че ще бъдеш в залата, направи ни съпричастни на твоето изживяване! Качи свои снимки и видео от моментите, които са те впечатлили. Сподели страстта си с #фенсектор и #fansector в социалните мрежи, а ние ще направим съпричастни милионите фенове на Пулев с онова, което си заснел. Бъди нашите очи в „Арена Армеец“!

#фенсектор и #fansector