"Момичето е било в депресия, може би през последните няколко седмици. Цвети е отказала да се присъедини към отбора и това е наложило замяната й с друг състезател." Това каза спортният министър Красен Кралев за състоянието на състезателката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

Грацията ни падна от 6-ия етаж на блок в столичния квартал „Надежда“. Прокуратурата работи по версията за самоубийство.

"Цветелина Стоянова се е оплакала, че не може да спи и се е чувствала не добре през последните две седмици, особено след финала световната купа по художествена гимнастика и сама е поискала да не участва в последното състезание."

"Българската федерация по художествена гимнастика е единствената, която ползва психолог и който е с тях неотменно през последните 2-3 години, така че нямам до този момент някакви основания за упрек към дейността на федерацията", обясни министърът и помоли и да спрат коментари, спекулации, защото момичетата имат нужда да могат да се съберат, да се концентрират, да преодолеят този шок, за да продължат да си изпълняват задълженията.

Цвети е в тежко състояние и следващите няколко дни ще бъдат критични за крайния изход за здравето й.

Кралев поясни, че доколкото знае, гимнастичките са изразили желание да се състезават. „В момента е най-важно да ги оставим тях на спокойствие и да се молим за Цвети да преодолее тази криза през следващите няколко дни и да не са урежданията фатални за нея“, посочи той. /БГНЕС