Българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев беше изключително щастлив след 24-та си победа, дошла този път над Нигерийския кошмар Самюел Питър. Той сподели, че би се радвал за в бъдеще да се бори пред родна публика и за световна титла. 

"Радвам се сега и ще се радвам още повече, ако за в бъдеще се случи така, да се боря за по-голяма титла. Мислех си за мача и си го анализирах, ще остана критичен към себе си. В тези три рунда бях малко стегнат, но бях говорил с треньора си да не допускам никакъв удар и да имам минимален риск - да не ме докосва", заяви Кобрата и анализира противника. 

"Заради отсъствието си от ринга Питър е загубил рутината и затова знаех, че от 5-6-7 рунд ще започне да забавя темпото и тогава щях да почна да го атакувам. За мен, той усещаше, че идва неговия край и затова не искаше да бъде нокаутиран." 

"И той ми нанесе един хубав удар, наистина удря доста тежко. Доста е опасен и затова гледах да не рискувам, затова го търпях три рунда. Световната титла с всеки един мач се доближава, аз не бързам. Чувствам се много млад, с много енергия. Тренирам като луд, чувствам се като в пубертета с толкова енергия", сподели Кубрат и продължи анализа си на мача. 

"Просто му нанасях удари и чувствах, че след всеки един удар с лявата ръка му става все по-тежка. Ръката ми сега се е надула, а това не е от въздуха. Определено очаквах по-труден мач, но пък и първите рундове тръгнах доста трудно."

"Противникът можеше да ме изненада отвсякъде и затова не бързах. Сега си мисля, че бях стегнат, но пак щях да изиграя мача така. При толкова много българи в залата нямах право да играя по друг начин. Знаете, че в бокса всеки един удар е решаващ", сподели още Пулев и разкри подробности от тактиката си за мача. 

"Бях подготвен за интензивно начало, бях в защита заради това, всичко бях тренирал. Ако знаех, че ще е три рунда, нямаше да тренирам толкова. Можеше и да съм по кръчмите, ако знаех, че ще е така", сподели още българският боксьор.

После той се насочи към темата за световната титла. Сега вече той е задължителен претендент и още следващата година може да се стигне до такъв двубой, но яснота към този момент все още няма. 

"Световната титла не ми е цел и нещо, с което си лягам и ставам сутрин. Аз съм готов и искам много, смятам, че и българите заслужават един такъв мач. Не се знае точно в каква роля ще вляза, но съм готов", заяви Кубрат и продължи: 

"Вече веднъж играх за световна титла, направих си равносметката, научих много неща, смятам, че съм по-готов. Дали наистина е така, ще се види като свърши мачът за световната титла. Но има напълно реална възможност такъв двубой да е в България. Това ще ме направи истински щастлив, вярвам, че и в България всички ще се чувстват така." 

"Смятам, че подобен мач изисква своята подготовка. Виждате, че се опитах да предложа подобен мач, но искаха за един месец да се организира, а това няма как да стане за толкова време. Няма непобедими, аз винаги вярвам в себе си."

"Знам, че мога, знам, че другите не са нищо повече. Ще обичам предизвикателствата, докато съм жив. Ще му е много трудно с мен, ще видим. Първата ми работа сега ще е да си гледам мача, да го анализирам и да си изчистя грешките, защото съм маниак на тема развитие", сподели Кобрата и накрая говори за професионалния дебют на брат си Тервел. 

 "Профидебютът не може да е на някакво високо ниво, но пак казвам, че боксът е опасен спорт. Тервел проведе мача си добре, нанесе точния удар. Гледах мача му до началото на втория рунд, защото трябваше да се готвя. Сега ме чака и допинг-контрол". 

"Говорили сме и с брат ми, и с Кале, да дойде да се подготвя в Германия за спаринги, когато се стигне до мач. Всичко останало може да прави в България, да си стои при децата", разкри Кобрата.