Един от най-известните професионални български боксьори Кубрат Пулев и един от най-смразяващите руски богатири – бившият боксьор Николай Валуев, застанаха рамо до рамо на връх 3 март.

Наричат го Звяра от Изтока и руския гигант. Двукратен световен шампион тежка категория като в кариерата си има само две загуби. Роден и закърмен в бившия Съветски съюз, днес е депутат в Руската дума от Единна Русия. Защо шампионите тежка категория влизат в политиката? Николай Валуев отговори в предаването „Комбина“ по Нова телевизия.

„В момента не мисля за политиката, а за моята кариера и за следващия си мач. Боксът е много интересен и популярен спорт, а около популярността се въртят и парите, както и в политиката. Концентрирал съм се изцяло в спорта, но и следя ситуацията в България“, пък заяви професионалният ни боксьор Кубрат Пулев.

„И двамата с Кубрат ни обединява желанието да побеждаваме. Не самият бокс помага в политиката, а това, че си се научил да бъдеш шампион. Важното е хората да вярват, че имат бъдеще. В България само в последно време имаше моменти, в които можеше да получи благосъстояние, а за това можеше да помогне Русия. Не съм се срещал с Бойко Борисов. Запознах се с Волен Сидеров. Най-важното е това, което казва да не отива на вятъра“, сподели Николай Валуев.

„Говорил съм си и с Бойко Борисов и съм му казвал моето мнение, че нещата трябва да бъдат истински. Политиците трябва да знаят, че както се дошли, така ще си отидат. И на самия Борисов му казах, че той пише историята и в неговите ръце е как ще я допише. Дразня се като гледам какво става. С двата крака съм на спирачките“, сподели още Кобрата и продължи:

„Искаме нещо да се промени, а чакаме неволята. Една птичка пролет не прави. Със сигурност мога да твърдя, че аз лично виждам промяна.“

„Боксът ми помогна да се променя и да израстна в това, което съм. Бях по-наивен. Много неща ме научи боксът. Смятам, че интелектът на един човек допринася. Факторите са много за това какъв ще станеш. Възпитанието вкъщи е много важно нещо. Много са уроците от баща ми. Увереността, смелостта“, коментира Кубрат Пулев, а на въпрос коко е по-различен от мача с Кличко досега, отговори:

„Малко. Но в повечето случай малкото не е изобщо малко. Ако можем и ние българите малко да се променим, това ще е наистина много. Няма от какво да се оправям. Това не ми е единствената загуба. Това е опит. В случая ме беше яд за хората, защото исках да дам уверенст на българите. Да вдигнат малко главите. За това ме беше яд.“

За следващия си мач Кобрата каза: „Определено няма да е лесно. Даже много хора казват, че ще загубя. Ще видим.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS