Ивет Лалова няма да участва на Световното първенство по лека атлетика в зала в Портланд, САЩ, през март. Причината за решението на българката е желанието й да се концентрира върху подготовката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

„За мен е убийствено, защото трябва да направя един преход от 60 метра към 200 метра, който е много дълъг и аз реално за един месец не мога да се справя след това, но това не означава, че искам да съм на топ ниво само за Олимпиадата, за целия този сезон“, сподели Ивет Лалова.

Дали най-атрактивната ни състезателка в спринтовите дисциплини предвижда да участва на турнири през зимата?

„Засега не, но може да ми дойде апетит и желание, имам покани от всички турнири, така че може да направя един старт някъде“, коментира още атлетката ни.

Ивет Лалова е единственият български спортист, който има спечелени квоти за участие в две дисциплини – спринтовите бягания на 100 и 200 метра.

„Едната дава скорост на другата дисциплина, другата дава издръжливост, затова и двете са ми много важни, но очакванията са ми повече към 200 метра. Моята нова любов.“

„За съжаление, няма да съм си тук, в България, за всички празници. Дойдох да видя най-любимите си хора за малко, тъй като подготовката продължава. И не мога да си позволя да не тренирам нито един ден. Позволих си два да не тренирам и се чувствам много неприятно отвътре“, добави Ивет Лалова за Нова телевизия.

„Весели празници на всички“, сподели през усмивка спринтьорката ни.