Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели след края на Европейското първенство в Израел, че не съжалява, че тимът е останал и е участвал на шампионата.

Грациите спечелиха бронзов медал на съчетанието с обръчи и бухалки, като посветиха участието си на своята приятелка Цветелина Стоянова.

Илиана Раева сподели впечатленията си в предаването „Комбина“ по Нова телевизия.

„Разбира се, че не съжалявам, че играхме тук, защото това беше обмислено решение. Щастлива съм, защото казах на момичетата, че прибавят този медал, който е медал за борбата за живота, за победата над смъртта, медал, който ще занесем на Цвети, за да победим заедно смъртта. Аз вярвам, че този силен характер, който показаха моите момичета, ще бъде изключително полезен в тази битка, мисля, че техният подвиг ще изправи Цвети на крака и всичко да бъде така, както е било“, коментира Илиана Раева.

Треньорът на ансамбъла Ина Ананиева също сподели своите емоции: „Много тежко и много емоционално за нас състезание, благодаря на целия екип, на Илиана Раева за неизменната подкрепа в последните дни. Много важно беше това състезание за Любомира Казанова направи страхотен дебют, за което я поздравявам, защото няма как това момиче да отиде на Олимпиада, без да мине през това Европейско първенство.“