Ръкавиците, с които през 1971 г. американският боксьор Мохамед Али се бие за световната титла в тежка категория срещу Джо Фрейзър и за първи път в кариерата си претърпява поражение, бяха продадени на търг, организиран от аукционната къща "Херитидж" в Кливланд, Охайо за 388 000 долара.

"Тези ръкавици, както и много други, с които се е бил Али, са били направени за него по поръчка на известния майстор Сами Фрегър. Той е шиел ръкавиците от агнешка кожа, а отвътре са били пълни с козя вълна. Така те са изглеждали много тънки, но нанесените с тях удари са били крайно болезнени.

По-късно ръкавиците стават собственост на треньора Мохамед Али – Анджело Дънди. Той е поставил подписа си върху тях. От вътрешната им страна има надпис: "Али срещу Фрейзър 3 март 1971 г.".

На търга, озаглавен "Платинена нощ" бяха предложени и други предмети, свързани с историята на бокса. Сред тях бяха и ръкавиците, с които през 1953 г. се бие на ринга американският боксьор Роки Марчиано, който е послужил като един от прототипите на главния герой във филма "Роки". В цялата си професионална кариера той е имал 49 борби и никога не е претърпял поражение. Ръкавиците му обаче не намериха купувач.