Гимнастичките от ансамбъла ни по художествена гимнастика, който спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, се срещна с премиера на Република България – Бойко Борисов.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова поискаха лично да благодарят на Борисов за оказаната помощ в изминалите 8 години.

Грациите ни бяха придружени от своята треньорка Ина Ананиева и от председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Вие пръв ни поздравихте по телефона още в залата при спечелването на първата ни световна титла в Монтпелие през 2011 година", каза Цветелина Найденова.

"Г-н Премиер, Вие изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди Олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на Олимпийските игри в Рио. Благодарим Ви за предложението да ни бъдат дадени пълните премии за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години, нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много и ние винаги ще помним Вашата подкрепа! Носим Ви специални подаръци от Рио - възпоменателен медал от Олимпийските игри и бразилски сувенир, който да Ви пази, да Ви носи здраве, сили и успех!", заяви, на свой ред, Християна Тодорова.

Илиана Раева не пропусна да се върне назад във времето и да отбележи още веднъж стореното от Борисов за грациозния спорт: „Г- н Борисов, Вие пръв през 2010 година протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплинът към нашите големи постижения! Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт!"

В последствие срещата продължи с приятен разговор между гимнастичките и министър-председателя, които взаимно си разказваха различни случки от живота си.

Припомняме, че след Игрите в Рио ансамбълът ни се разформирова. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова поставиха край на активно-състезателната си кариера. Единствено Любомира Казанова ще продължи да се състезава в следващия отбор, който започва подготовка с Ина Ананиева на 1 октомври в зала „Раковски“.