Големите фаворити в долната част на схемата на турнира от Световните снукър серии Bulgaria Open Джон Хигинс, Шон Мърфи, Марк Уилямс и Марк Алън се класираха за осминафиналите на надпреварата в София.

Единствено световният шампион Стюарт Бингам ще отсъства от голямата компания, тъй като бе отстрелян от Марк Алън.

Марк Алън ще се изправи на осминафиналите срещу Майкъл Холт.

Северноирландецът победи Найджъл Бонд с 4:1 фрейма, за да стигне до последния ден в надпреварата.

Англичанинът надви с 4:2 фрейма своя сънародник Джо Пери в една от най-интригуващите срещи в третия етап на турнира. Преди това Холт успя да елиминира от турнира Мартин Гулд.

Осминафиналът, който приковава най-голямо внимание ще противопостави един срещу друг Марк Уилямс и Джон Хигинс. Двамата демонстрират доста високо ниво на игра на масите в София.

Уелсецът победи Оливър Лайнс с 4:1 фрейма, докато шотландецът не даде никави шансове на Юелонг и го победи също с 4:1 фрейма.

Стюарт Керингтън поднесе една от сензациите на турнира, като елиминира Рики Уолдън с 4:2 фрейма и на осминафиналите ще се изправи срещу Шон Мърфи, който надви Хамад Миа със същия резултат.

В горната част на схемата осминафиналите противопоставят един срещу друг: Сам Беърд – Джими Робъртсън, Джъд Тръмп – Фъргъл О'Брайън, Доминик Дейл – Марк Селби, Райън Дей – Марк Джойс.

Осминафиналите започват в неделя от 10 часа, след което ще се изиграят четвъртфиналите и полуфиналите. Финалът на турнира ще се проведе в неделя от 20:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко в 52 държави на 20 езика по целия свят, както и в Китай.