Младежкият национален тим на България по хандбал до 21 години излиза в събота, на 21-и декември, от 20.00 часа в зала „ Орловец” в Габрово в първата контролна среща с отбора на Косово. Ден по –късно е и втория мач между двата тима, като началния час в неделя е 17.00 часа.

“Направихме два лагера до момента, които ще завършат с контролите срещу Косово. Готвим се за Световната квалификация през януари в Румъния с участието на домакините, Хърватия и Словения. Само един тим ще се класира . Все отбори със сериозни школи и нашата цел ще бъде да проверим възможностите си”, заяви старши треньорът на България Светослав Божков и добави:

“Изключително трудно ще е за класиране на Световното, имайки предвид, че набор 94 и 95 година през последните три години не са имали международни мачове. Имаме в отбора и по млади момчета от набор 96 и един от 97 година. Въпреки това тези състезатели ,които са на лагер един ден ще бъдат ядрото на мъжкия тим. Аз съм оптимист наблюдавайки тяхното развитие и потенциал.“

Тази събота и неделя предстоят да се изиграят поредните срещи от 1/8-финалите в турнира за Купата на България по хандбал при мъжете. Отборите от А група се срещат с втородивизионни тимове, но въпреки това при подценяване, някои от елитните отбори може да се прости с продължаване напред. Лидерите от Спартак Варна гостуват на Кубрат, като мачът ще се играе в Шумен, а ето и всички двойки от програмата на 1/8-финалите.

20-и декември, събота

Град София, зала НСА 16:00 Мастер – Осъм

Град Шумен 15:00 Кубрат – Спартак Варна.

Град Ловеч 14:00 Ловеч’98 (Ловеч)– Интер-Академик

21-и декември, неделя

Габрово 15:00 Чардафон (Габрово) – Левски ( гр. Левски)

Последният мач от 1/8 финалите ще бъде на 07 февруари между Шумен 61 и Добруджа. От миналата седмица за ¼ финалите се класираха отборите на Фрегата, НСА и Локомотив Варна. Победителят се определя в една среща.