Най-добрият български профибоксьор Кубрат Пулев разкри какви са били някои от причините според него да загуби от Владимир Кличко в мача за световната титла в чисто спортно-технически план. Той твърди, че се е поучил от тях и след този мач е натрупал сериозен опит.

"Тервел е тук, защото беше единственият, когото допуснаха до мен. Кличко и компанията му ни ограничиха максимално, но все пак успяхме да вкараме брат ми и той можа да бъде до мен. Искам пак да благодаря на хората в залата, които направиха нещо страхотно. Доказахме, че българите могат да са единни и задружни." 

"За съжаление не можах да победя, което го отдавам на липсата на опит. Най-важното е, че от този мач натрупах много опит, въпреки тези пет рунда срещу световния шампион. Той ще ми е необходим занапред." 

"Чувствам се още по-силен, възстановен съм напълно. Нямам счупени скули и какво ли не, каквото се появи веднага след двубоя. Ако бях потрошен тогава, трябваше да съм Супермен, за да съм тук сега." 

"Дълго време ще си правя равносметката за този мач. Но мисля, че първото усещане е най-истинско във всяко едно нещо. Не бях на ниво в защитен план, но искам да ви кажа, че не изобщо не можах да покажа това, което бяхме тренирали." 

"Все пак играх срещу един супербоксьор, той е най-добрият в категорията. Бях натрениран много, но и на него му беше доста тежко, защото не можеше да плаисра качествата си също, неудобен съперник съм. Основната ми грешка беше, че пропуснах това ляво кроше, при това неведнъж." 

"От доста дълги години това ми е пробойната. От негова страна, Кличко той безупречно бие лявото кроше, това му е специалитет. Той не атакува много удари и комбинации, не е разнообразен. Той има ляв прав, ляво кроше, ляв-десен комбинация. Прави ги перфектно." 

"Може би правите ми удари са по-хубави от неговите, което се видя, когато го разклатих през първия рунд. Всичко друго като клинчове и т.н. го бях оттренирал. Преди мач влизам в залата, за да я усетя и тогава, когато влязох, видях колко много българи има и се изненадах. Въпреки всичко се натъртваше емоционалната българска публика, за което благодаря."

"Сега съм по-опитен и силен. Той имаше късмет, че това кроше, което бие по един и същ начин във всеки мач, просто му влезе. Грешката ми е, че просто го пропуснах, то влезе, проспах го, чаках други удари. Няколко пъти му хванах крошето, но понякога влезе и ме свали."

"Някои от спаринг-партньорите ми направо ги пребивах, може би и с Кличко трябваше така да постъпя. Но просто не съм знаел, сега като знам, можех и да го променя. Надявам се за в бъдеще пак да се изправя за световна титла и да я спечеля. Но само Господ може да каже и да покаже."

"Първите нокдауни не ги усетих дори. Всичко ми беше абсолютно ясно, имал съм много по-тежки мачове, като например с Травис Уокър. С Кличко просто... Нокаутът си е нокаут, можех и да стана, но се чувствах като един пиян човек", сподели Пулев на пресконференцията си.