Защитаващият титлата си Крис Фрум (Великобритания) падна по време на петия етап от колоездачната обиколка на Франция, които се провежда при дъждовно време.

Ден, след като нарани китката си при падане в четвъртия етап, Фрум не успя да овладее велосипеда си на хлъзгавото трасе в началото на етапа с дължина 152.5 километра, който стартира от белгийския град Ипр. Фрум, от отбора на "Скай", обаче бързо се върна на велосипеда си, продължи надпреварата, но в крайна сметка слезе от велосипеда, пише Гадзета дело Спорт.

29-годишният британец, роден в Кения падна два пъти по време на мокрото и хлъзгаво трасе в петия етап. След второто му падане Фрум видимо имаше рани и въртеше глава, докато разтриваше дясното си рамо, преди да бъде качен в кола на "Sky team". 

Фрум беше един от многото колоездачи, които паднаха на 152-километровото трасе от Ипер в Белгия до Аренберг Порт дьо Айно. Камерите не успяха да хванат първото падане, но Фрум беше със скъсана тениска и свлечени шорти, докато се опитваше да поправи някакви неща отстрани на пътя. По рамото му имаше кръв и мръсотия. 

Италианецът Винченцо Нибали е лидер в генералното класиране на "Тур дьо Франс" след петия етап.

Организаторите обявиха преди началото на етапа, че два от деветте сектора, които включват калдъръмени улици, са отменени заради лошите метеорологични условия.