Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов прие медалистите от 19-то световно първенство по таекуон-до-ITF. Градоначалникът връчи почетни грамоти на световния шампион в абсолютната категория Рами Шау, вторите в света Любомир Бакалски и Антон Огорелков, както и бронзовите медалисти Ралица Траянова, Илиян Томанов и Елена Самарджиева. Освен тях, специален гост на градоначалника днес по обяд беше и най-новия почетен гражданин на общината-Марио Богданов. Вицепрезидентът на световната централа днес преди обяд бе избран на сесията за почетен гражданин.

„Искам най-напред да поздравя Марио Богданов и да му честитя признанието. Ако имаше повече хора като него и като отец Дончо, Благоевград щеше да бъде още по-добър град. Поздравявам ви всички по-млади хора, които носят спортна слава на Благоевград. За „Фолкън” печеленето на медали от световни и европейски първенства това вече е почти ежедневие, но ние много се радваме за славата, която носят на града ни.”, завърши кметът Камбитов.

Както е известно, още на световното в Пловдив в края на август, от негово име бе прочетен и поздравителен адрес до Марио Богданов и организаторите на първенството на планетата в Пловдив.