На 12 септември в спортна зала „Люлин“ се проведе държавното първенство по олимпийско таекуондо за юноши и девойки и първо официално състезание, организирано от новото ръководство на българската федерация по Таекуондо WTF.

Повече от 70 участници - млади олимпийски надежди, се хвърлиха в надпреварата със стръв, защото състезанието се явяваше и предпоследна стъпка от класирането на състезатели за националния отбор, който ще представлява България следващия месец на първенството на континента в Латвия. За да стане финален съставът на националния отбор за Европейското, остава само една, последна стъпка – т. нар. преборване, в което участие ще вземат младежите Борислав Найденов от клуб „Таекуондо Фитнес“ и Калоян Бинев от ботевградския клуб „Сунг Ри“, които по наредба трябва да излъчат победител в още един директен двубой тази неделя.

20 клуба премериха сили в отборната надпревара. В призовата тройка се наредиха таекуондо клуб „Рамус“, клуб „Таекуондо Фитнес" и дупнишкият клуб „Гладиатор“. Д-р Росен Михайлов и адв. Явор Нотев, председател и вице председател на Българската федерация по таекуондо, поздравиха състезателите за успешното представяне и им пожелаха успех на предстоящото Европейско първенство в Латвия.