Най-добрите състезатели по бадминтон вече са в София за започващия утре международен шампионат на България, който е кръг от Европейската купа. Рекордните 253 участника от 38 страни ще премерят сили помежду си в зала „София” в Борисовата градина. Специален гост на утрешното откриване в 16.00 ще бъде министърът на спорта на Индонезия Рой Сурио. На церемонията ще бъде представена демонстрация на древното бойно изкуство „ Панджак Силат” от индонезийски майстори с цел популяризирането му пред спортната общественост. Националният отбор на България по бадминтон ще бъде от 18 състезатели, начело с Петя Неделчева.

„ Очаквам изключително оспорвани срещи. Организацията е на нужното ниво и се надявам повече хора да дойдат и да подкрепят родните ни бадминтонисти. Силно се надявам да имаме повече състезатели на финалите и съм сигурен, че след добрата подготовка, която направиха, ще успеем”, заяви председателят на федерацията по бадминтон проф. Пюзант Касабян.

Мачовете от турнира започват утре с квалификациите, а финалите ще бъдат в неделя 5-и октомври. Надпреварата е с награден фонд от 15 000 щатски долара.