Кубрат и Тервел Пулеви откриват своя боксова академия в София, в която са инвестирали близо 1 милион лева. В академията ще могат да се обучават както деца, така и възрастни. Основен треньор ще бъде Борислав Бояджиев, който ще бъде подпомаган от допълнителен екип. В бъдеще ще се организират и специални тренировки, които ще се водят от братя Пулеви. Групите ще бъдат с до 20 деца при график на заниманията, който гарантира ефективност. Таксата за заниманията по бокс на месец ще е 30 лева.

"Правим нещо хубаво. Не само за нас, правим го за хората. Залата все още не е официално открита все още, но вече функционира. Не е най-важната цел изкарването на пари, а работата с хората и защо вбъдеще да няма някой шампион като нас двамата? Това би било голямо щастие. Идеята е от доста отдавна. Трябва да имаме развитие на спорта", заяви Кубрат Пулев.

"Идеята ни беше да направим академия, в която да се развиват новите боксови таланти на България. Да можем да предадем опита си на следващите поколения, за да продължат това, което ние сме започнали", споделиха още Кубрат и Тервел.

"В същото време академията ни ще бъде отворена за всички деца и младежи, които искат да се занимават с бокс в свободното си време, дори да не искат да градят кариера. Това е спорт, който изгражда характер, дисциплина и е хубаво в днешно време младите да бъдат насочвани към това", допълниха още известните боксьори.

Заниманията ще се провеждат в Спортен център ПУЛЕВ с обща площ от близо 1000 кв.м. Залата за бокс разполага с ринг на световно ниво и пълно професионално оборудване. Освен за тренировки тя може да се използва и за демонстрацонни мачове. В отделна зала за групови занимания ще се водят групи по йога, пилатес, канго джъмп, модерни, латино, народни танци и балет.

Братя Пулеви са проектирали и специална зала за кондиционни тренировки, в която може да бъде използвана и популярната огромна гума за трактор, която Кобрата включва в силовата си подготовка. Спортен център ПУЛЕВ разполага и със соларуим, сауна, парна баня, кабинети за масаж, отделни удобни съблекални за всяка една от залите.

Кубрат Пулев се готви за завръщането си на ринга, като му предстои мач на 17-и октомври в Карлсруе. Боксьорът заминава утре за Германия, където ще се готви за двубоя. 

Кобрата заяви, че е в отлична форма и очаква с нетърпение срещата.

"Моят съперник за гала вечерта е имал аркада. Поне така казват. Сега като се смени датата, ще се види, защото, ако е имал аркада, то трябва да е минала. Предполагам, че би трябвало да се възстанови, да тренира и да излезе срещу мен. Имам спаринг партньори, не е като преди, и всичко върви по план. Не искам да коментирам съперника, за да бъде на 100% сигурно и да не заблуждаваме хората", добави още Кубрат, като сподели, че като резервен вариант се говори с още 2-3 боксьори, които се подготвят и имат желание да играят.