Говорителката на Михаел Шумахер заяви, че "не е възможно" да се определят ясни срокове за пълното възстановяване на легендарния пилот от Формула 1, който бе сериозно ранен при ски инцидент преди почти година.

"Не е възможно да се каже, като се има предвид ситуацията", обясни Сабине Кем по германската телевизия RTL. "Михаел има напредък."

Кем призова за търпение. "Тази ситуация изисква време. Мисля, че просто е необходимо много търпение."

Шумахер сериозно нарани главата си при падане със ски във френските Алпи през декември 2013 г. След инцидента той остана в кома в продължение на почти шест месеца.

Лекуван в продължение на пет месеца в болница в Гренобъл, Франция, седемкратният световен шампион във Формула 1 бе откаран в Швейцария на 16 юни, за продължаване на лечението в Университетската болница в Лозана, известна със своите експерти в областта на неврологията. От септември той се лекува у дома - в голям имот на брега на езерото Леман, пише АФП.

БГНЕС припомня думите на бившия пилот Филип Стрейф, че Шумахер е парализиран, в инвалидна количка е и има проблеми с паметта и говора.

От началото на септември информация за състоянието на Шуми почти липсва. Той получи тежка травма в главата след падане по време на ски във френските Алпи на 29 декември миналата година и дълго време бе в изкуствена кома. През април бе отбелязан известен прогрес в неговото състояние. Два месеца по-късно стана известно, че Шумахер е излязъл от комата и е транспортиран в рехабилитационна клиника в Лозана. Неговата съпруга Корина тогава съобщи, че състоянието му се подобрява, макар и бавно.

"Шумахер е по-добре, но всичко е относително. Той не може да говори. Парализиран е и се намира в инвалидна количка, също така има проблеми с паметта и речта. В семейна среда обаче той ще може да се възстанови по-бързо, но ще бъде трудно", заяви Стрейф пред Europe 1. /БГНЕС