Треньорът на Бенфика Руи Витория подсказа, че клубът вече планира как да се справи с очертаващата се продажба на Виктор Линдельоф в Манчестър Юнайтед.

Сделката между двата европейски гранда изглежда почти неизбежна през януари, когато мениджърът на англичаните Жозе Моуриньо ще опита да подсили защитата си. Засега трансферната сума е само обект на спекулации, като доста се говори, че „червените дяволи“ ще платят цели 38 милиона паунда за шведския национал.

Самият агент на футболиста призна, че има конкретна оферта, над която клиентът му да мисли. Сега и Руи Витория даде индикации, че разговорите между Бенфика и Юнайтед все повече и повече вървят към споразумение.

„Не знам нищо и не мога говоря в конкретика по този случай“, каза Витория. „Играчите са наясно с изискванията към тях, след като представят такъв велик клуб като Бенфика. Те трябва да носят фланелката с гордост. Докато са при нас, винаги трябва да играят със сърце и душа. Това е посланието, което се опитвам да им предам. Убеден съм, че дори тези, които ни напускат, пазят скъпи спомени от клуба.“

„Понякога някои си тръгват заради техните кариери, заради възрастта си, заради начина, по който играят и се развиват. Това означава, че има заинтересовани отбори, които могат да им предложат друг стил на живот и нов път.“

„Ако Линдельоф напусне, имаме решения. В нашия дублиращ отбор има страхотни футболисти, които в най-скоро време могат да се окажат титуляри в първия тим. Няма нужда от излишни драми. Такъв е животът в Бенфика. Има клубове, които искат нашите футболисти, защото те са от най-висша класа. Не е необходимо да надуваме алармата, ако Линдельоф си тръгне“, допълни Витория.