Арсенал е постигнал принципна договорка за привличането на Шкодран Мустафи от Валенсия срещу 35 милиона паунда, пише авторитетният вестник „Гардиън“. Според британското издание централният бранител ще се превърне в най-скъпото лятно попълнение на клуба за 2016 година.

Мениджърът на „топчиите“ Арсен Венгер отдавна следи изявите на 24-годишния играч, за когото преговорите се проточиха доста време. Първоначално лондончани тръгнаха с оферта от 20 милиона паунда, която бързо бе отхвърлена. Това не ги отчая и разговорите стигнаха до успешен завършек. Очаква се още утре германският национал да премине медицински прегледи, а след това да парафира договор, който ще му осигури заплата, доближаваща се до 100 хиляди паунда седмично.

Така реално за един ден Арсенал успя да спазари двама играчи. По-рано в четвъртък „артилеристите“ привлякоха крилото Лукас Перес от Депортиво Ла Коруня. 27-годишният футболист им струваше около 17 милиона паунда.

Новините ще успокоят привържениците на отбора, сред които се надигаше недоволство от факта, че за поредна година тимът изглежда пасивен на трансферния пазар и не си поставя високи цели.