Нападателят Стеван Йоветич няма да се завърне във Фиорентина. Това стана ясно, след като Интер твърдо отказа да поеме част от заплатата му, за да го преотстъпи на „виолетовите“.

Черногорският национал водеше преговори от няколко седмици с клуба, който привлече от Партизан Белград преди 8 години. 26-годишният футболист изкара 5 сезона на „Артемио Франки“, където се превърна в любимец на местните фенове.

След това кариерата на Йоветич го отведе към Манчестър Сити, а след като нещата не се получиха в Англия, острието се завърна в Серия А, за да парафира с Интер. „Нерадзурите“ не останаха впечатлени от изявите му и затова търсят начини ако не да го продадат, то поне да го махнат от разчета за заплати. Нападателят получава по 7 милиона евро на сезон, а Фиорентина не може да си позволи да покрива възнаграждението в пълен размер.

Затова тосканци поискаха Интер да поеме по-голямата част от заплатата, а те ще покриват само 2 милиона от сумата. Очевидно е защо „нерадзурите“ се дърпат от подобен сценарий, още повече, че ако чернгорецът изиграе още един мач за гранда от Милано, то тимът е правно обвързан да го откупи напълно от Манчестър Сити за 17 милиона евро.

Подобна сума ще влоши доста ситуацията за Интер по отношение на финансовия феърплей, така че перспективата пред Йоветич е да изкара следващите 6 месеца на скамейката.