Полузащитникът на Челси Франсеск Фабрегас изрази открито възмущението си от слуховете, че той действа като посредник за уреждането на трансфера на Лионел Меси в английския клуб.

Както е известно, испанецът и аржентинецът са добри приятели още от юношеските си години, когато си пробиват път в младежката академия на Барселона. Двамата често прекарват ваканциите си заедно, а пък преди време халфът заяви, че би се радвал на „Стамфорд Бридж“ отново да стане съотборник с южноамериканския гений.

Версията за трансфер на Меси в Челси стана особено актуална след сдърпването между играча и Луис Енрике при загубата на Барселона от Гранада с 0:1. Фабрегас обаче беше доста раздразнен, че името му се замесва в подобен род спекулации.

„Много съм разстроен как всички говорят, че съм медиатор между Меси и Челси. Как аз бих могъл да обсъждам договори... Аз съм просто футболист“, недоумяваше испанският национал.

„Меси е щастлив в Барселона и те са доволни от него. Не познавам Луис Енрике. Познавам Лео и се съмнявам, че голяма част от това, което се пише, се случва в действителност. Меси е много спокоен човек и никога в трите години, които прекарахме заедно, не съм го виждал да прави нещата, за които се пише.“

„Меси ще направи това, което би го зарадвало най-много. Лично аз, като негов приятел, колега и футболист, бих приветствал възможността да играя отново с него, ако такава се открие“, каза още Сеск.