Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес обяви, че след трансфера на Джорджинио Вайналдум в Ливърпул клубът повече не се нуждае да продава свои играчи.

Само преди дни мърсисайдци платиха 25 милиона паунда за холандския национал, за когото беше ясно, че ще напусне изпадналия в Чемпиъншип тим. Много се говори, че друг от основните играчи на „свраките“ - халфът Муса Сисоко, също си търси ново предизвикателство, ала Бенитес има друго виждане за нещата. „Знаете, че не обсъждаме своя бизнес на трансферния пазар“, коментира испанецът. „Във футбола е така. Ние разполагаме с добър състав и имаме много очаквания към новия сезон. Трябва да продължим да си вършим работата.“

„Ако някой дойде с подходяща оферта, ще го изслушаме. Ние обаче не се нуждаем да продаваме. Ще се опитаме да запазим състава си. Може би някои от играчите ни очакват големи оферти от тимове от Висшата лига или Европа. Ако е нужно обаче, те ще останат тук. Това е. Може и да има разочаровани, но клубът е по-разочарован, че ще играе в Чемпиъншип“, заключи специалистът.