АПОЕЛ Никозия загуби с 1:2 гостуването си на Розенборг в среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига, но има шансове да продължи напред след реванша. 

Бългрският национал Живко Миланов игра цял мач за кипърския тим, а бившият нападател на Ботев (Пловдив) Вандер Виейра беше сменен от Георгиос Ефрем, който вкара така ценния гол на чужд терен за АПОЕЛ.

През първото полувреме Розенборг имаше превъзходство в средата на терена и създаде доста положения пред вратата на Бой Ватерман. След няколко пропуска в началото, в 23-ата минута Кристиан Гиткяер откри резултата. 

Норвежците продължиха да атакуват и стигнаха до второ попадение точно преди почивката. Негов автор стана Йорген Скиелвик.

АПОЕЛ нямаше какво да губи и през втората част хвърли повече сили в предни позиции. В 50-ата минута Винисиус пропусна да намали резултата, но това стори Ефрем в 67-ата след асистенция на Яниотас. 

В оставащото време Розенборг се опита да си върне аванса от два гола, но вместо това можеше да изпусне победата. Отново Ефрем се озова на добра позиция в самия край на редовното време, но този път стреля неточно.