Тимът на Селтик се класира за групите на Шампионската лига, въпреки поражението с 0:2 при гостуването си в Израел в реванша от плейофите на турнира. Заради победата с 5:2 в първия двубоя, общото 5:4 класира именно шотландския състав в следващата фаза.

Апоел Беер Шева вкара два гола в 21-ата и 48-ата минута, благодарение на Бен Сахар и Овидиу Хобан, но това не бе достатъчно за крайния успех.

Домакините успяха да вземат гол аванс през първите 45 минути, като дори изпуснаха дузпа. В 14-ата минута Сайди Янко събори противник и реферът посочи бялата точка. При изпълнението на дузпата в 16-ата минута обаче Махран Ради не успя да преодолее стража на Селтик и резултатът се запази 0:0.

В 21-ата минута обаче Бен Сахар не сгреши и с глава се разписа за 1:0 за Апоел Беер Шева, намалявайки общия резултат на 3:5.

Селтик пропусна добър шанс за попадение в 35-ата минута, когато Скот Синклер получи топката след хубав пас и стреля, но не успя да реализира. Пет минути по-късно и Джеймс Форест бе неточен при изстрела си.

Израелците продължиха с активната си игра и след почивката, като в 48-ата минута стигнаха до второ попадение. След грешка на защитата на Селтик, Овидиу Хобан вкара от близко разстояние за 2:0 за Апоел Беер Шева.

Селтик можеше да върне един гол в 60-ата минута, но Муса Дембеле, въпреки че демонстрира сериозните си качества, не успя да вкара. Овидиу Хобан имаше пък пропусна шансове за домакините между 68-ата и 72-ата минута, а до края израелският тим така и не успя да вкара нов гол, който би бил достатъчен за класиране напред и при 2:0 за Апоел, Селтик се класира за групите на Шампионската лига.