Феновете на Селтик събраха над 28 хиляди паунда в помощ на Палестина, след като клубът бе подведен под отговорност от УЕФА заради флагове, които агитката издигна по време на първия плейофен мач срещу израелския Апоел Беер Шева в Шампионската лига.

Палестински флагове оцветиха „Селтик Парк“ по време двубоя в сряда, а по-късно УЕФА обвини „детелините“ за употребата на „забранени флагове“. Това доведе до онлайн инициативата сред феновете.

„По време на мача срещу Апоел Беер Шева от Шампионската лига на 17 август 2016 година феновете от „Зелена бригада“ вдигнаха флаг на Палестина. Актът на солидарност заслужи респект на Селтик и бе приет от цял свят. Той също така доведе до дисциплинарно производство от УЕФА, според което флагът на Палестина е забранен.“

„В отговор на този жалък и политическо-партизански акт на европейската футболна централа ние сме решени да направим позитивен принос и днес стартираме кампания да покрием наложената ни глоба в името на Палестина. Целта е да съберем 15 хиляди паунда, които ще разделим по равно за медицински помощи и палестинския културен и креативен център за деца в бежанския лагер в Аида“, написаха привържениците.