Халфът на Барселона Иван Ракитич разкри, че всички в тима са разстроени от контузията на голямата си звезда Лео Меси. Аржентинецът получи травма в мача с Лас Палмас през уикенда и ще отсъства до средата на ноември. 

Първият мач на каталунците без него ще бъде срещу Байер Леверкузен в Шампионската лига. Но според хърватина, всички в тима ще се постараят да зарадват звездата си и да победят заради него. 

"Да не можем да ползваме най-добрия играч в света, ни кара да страдаме и това е напълно нормално. Но да го накараме да се усмихва след наши победи в негово отсъствие също ни мотивира и искаме да го видим щастлив на трибуните."

"Да не забравяме, че това ще е една нова възможност и за някои от новите играчи да се докажат. Знаем каква е важността на Лео и какво огромно влияние върху нас има той. Но играта ни няма да се промени заради отсъствието му."

"Сега виждам, че е щастлив и се усмихва. Искаме от него да започне да се възстановява, а усмивката е много важна за това. За всички е ясно, че сме сплотен отбор и отсъствието на Меси ще го докаже", сподели Ракитич. 

Халфът изказа подкрепата си и към вратаря Марк-Андре Тер Стеген, който беше подложен на критики, защото напоследък стана доста пропусклив и головете започнаха да валят в мрежата на каталунците. 

"Трябва да се подобри цялостното ни представяне в защита, защото недопускането на голове не зависи само от вратаря. Защитата започва още от нападението, а всички имаме доверие на Тер Стеген, защото той е един от най-добрите вратари в света и това няма да се промени", сподели още Ракитич.