Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че победата с 3:1 над Севиля в Шампионската лига се дължи основно на негов тактически ход.

Изненадващо Пелегрини остави рекордната си покупка Кевин Де Брюин резервам, залагайки на Фернандо, който да подсили центъра на халфовата линия и така да позволи на Яя Туре и Фернандиньо да се изявяват в по-предни позиции.

"Отборът се промени в начина, по който играе - промених системата, защото не бях доволен от начина, по който играехме", заяви след двубоя Пелегрини.

"По начина, по който играха тримата полузащитници - ние играхме с двама нападатели и само един отзад, така че можехме да пресираме високо и да създаваме напрежение в Севиля."

"Подготвяхме играта така, че да играем с едно докосване и да използваме пространствата. Заради това създадохме толкова много шансове."

"Много съм доволен от начина, по който изиграхме много добър мач като цяло. Вкарахме три гола, пропуснахме поне 3 или 4 шанса за още голове, защитавахме се добре, имахме добро позициониране."

След ремито между Ювентус и Борусия Мьонхенгладбах, Сити се изкачи на първо място в групата с 9 точки спрямо 8 на "бианконерите" и целта ще бъде запазване на първото място. "Мисля, че е много важно да се класираме за следващата фаза. Опитваме да го направим на първа позиция в групата."