Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини донякъде изненадващо отправи предупреждение към нападателя си Вилфред Бони. Чилиецът заяви, че бившият ас на Суонси трябва да започне да се отплаща за доверието, което клубът му гласува.

26-годишният котдивоарец струва на „гражданите“ 25 милиона паунда през януари, но дотук за тях има едва 5 гола в 24 шампионатни мача. По-любопитното е, че три от тези 5 попадения дойдоха в последните 5 мача, което говори за подобрение във формата му.

В момента Бони е единственият вариант за атаката на Сити, тъй като титулярният нападател Серхио Агуеро все още се възстановява от контузия. Именно тъмнокожият таран ще бъде титуляр срещу Севиля в Шампионската лига утре, тъй като младият Келечи Ихеаначо не е картотекиран.

„Може би Бони се нуждае да бележи, понеже все още пропуска някои шансове“, каза Пелегрини. „Начинът, по който той играе, и качествата, с които разполага, обикновено не предполагат такива пропуски.“

„Той се нуждае от доверие. Сега той играе след много месеци, в които не беше в състояние да тренира нормално по ред причини. Точно в този момент му гласувам огромно доверие и Бония трябва да покаже защо е в този тим“, добави Пелегрини.