Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини за пореден път не можа да прескочи полуфиналното препятствие в Шампионската лига със свой отбор. Сега водените от него "граждани" паднаха с 0:1 в реванша от Реал Мадрид и се простиха с надеждите за исторически финал. 

Чилиецът, за когото това е един от последните мачове начело на англичаните, е изключително разочарован от това и не го спести в коментара си след двубоя на "Сантяго Бернабеу". 

"Много съм разочарован, защото съм на мнение, че това беше мач, в който двата тима бяха много близо един до друг и Реал не ни надигра. И двата отбора не създадохме много положения и нямаше особена разлика между нас."

"Наистина, не е особено приятно, когато ти се налага да смениш ключов защитник в началото на мача, както се случи с Венсан Компани, но не мисля, че имахме проблеми в защита. Те бяха в нападение, където не можахме да създадем нищо. Същото беше и с Реал."

"Те също не създадоха много положения пред нашата врата и вкараха едно от много малкото си такива. Затова съм изпълнен с разочарование след тази битка", сподели Пелегрини веднага след края на двубоя на "Бернабеу".