Отборите на Байер Леверкузен и Тотнъм си поделиха по точка в третия кръг от група Е на Шампионската лига. На "БайАрена" двата тима сътвориха куп положения, но никой не можа да се възползва от шансовете си и съвсем логично мачът приключи при 0:0. Англичаните определено бяха по-добрият тим до почивката, докато след нея събитията се обърнаха в коренно противоположна посока, а Уго Лорис направи може би спасяването на вечерта, спирайки шут от упор на Хавиер Ернандес-Чичарито буквално на голлинията.

Ремито не промени статуквото в групата, където лидер остава Монако с 5 точки. Тотнъм е втори с 4 пункта, докато Леверкузен заема третото място с 3. Последен е ЦСКА Москва с 2 точка.

Как Монако съхрани лидерството си, виж ТУК

В 10-ата минута една лошо изритана от вратаря Бернд Лено топка не можа да стигне дори до централния кръг. Виктор Уаняма прихвана подаването и веднага пусна към Деле Али пред себе си. Той чудесно изведен Хьон Мин-Сон сам срещу вратаря, който пък чукна вляво за Кристиан Ериксен, за да вкара датчанинът на празна врата. Голът не беше признат, тъй като съдиите видяха засада при паса на Али към Сон.

„Шпорите“ продължиха да бъдат по-активния тим и в 27-ата минута само късметът покри домакините. Киърън Трипиър получи от Уаняма с достатъчно пространство отдясно, за да пробие и центрира. Десният защитник хубаво завъртя топката леко по-назад, за да може Деле Али непокрит да я връхлети с глава от около 8-9 метра. Изстрелът на англичанина беше достатъчно силен, но прелетя на сантиметри покрай десния стълб.

Леверкузен все повече и повече се пропукваше под натиска на опонента си. В 39-ата минута Трипиър отново се отчете с идеално центриране отдясно, като качи топката върху главата на Винсент Янсен. От 7-8 метра холандецът стреля добре, а изстрелът му отскочи от напречната греда. Отскочилата топка стигна до Деле Али, който на метър пред вратарското шутира от воле. Стражът на Леверкузен Бернд Лено се изправи мигновено и много атрактивно с една ръка изби над гредата.

Едва към края на полувремето Леверкузен даде признаци на живот, като се задоволи с два далечни изстрела на Чичарито. По-опасният беше този в 43-ата минута, когато мексиканецът направи двойно подаване с Кевин Кампл и стреля от около 19-20 метра покрай десния стълб.

Малко след подновяването на играта Леверкузен беше на косъм да се възползва от разсеяна игра на Тотнъм в отбрана. Кислинг веднага се възползва и нахлу остро отдясно, след което центрира прострелно във вратарското поле. Там със сетни сили Чичарито засече в движение, а Уго Лорис отвърна с невероятна намеса, при която закова кълбото върху голлинията, както доказа по-късно и системата за наблюдение.

Положението като че ли стресна Тотнъм, а Леверкузен започна да натиска методично. В 56-ата минута Кислинг показа хубав дрибъл отляво в наказателното поле, като намери Шарл Арангис на 9-10 метра по диагонал от вратата. Чилиецът шутира към долния ляв ъгъл, а защитник на Тотнъм панически пробва да изчисти. Той обаче само вдигна кълбото за Чичарито, чието воле от 6-7 метра срещна гърба на Дани Роуз.

Възходът на Леверкузен не затихна. В 62-ата минута Адмир Мехмеди не се посвени да шутира от двадесетина метра, а Лорис трябваше да се разгъне напълно, за да извади топката, която влиташе в долния му десен ъгъл.

В 69-ата Йомер Топрак се оказа на точното място, за да засече чудесно центриране на Кампл от ъглов удар. Изстрелът с глава на бранителя обаче бе твърде слаб и спря право в ръцете на Лорис.

Заключителните минути преминаха при малко по-ниско темпо, като и двата състава вече бяха изчерпали голяма част от физическия си ресурс. В 85-ата Кевин Кампл намери сили да изработи повече от чудесна възможност за Кислинг. Словенецът показа хубави финтове отляво по атаката, които му позволиха да центрира по тревата покрай Трипиър. Кислинг много добре атакува на първа греда, но уцели кълбото с кората и от 3-4 метра го изкара в аут.