Отборът на ЦСКА Москва определено има за какво да съжалява след домакинството си срещу Монако в група Е на Шампионската лига. До 87-ата минута московчани, за които Георги Миланов стартира на пейката и се появи в паузата на мача, водеха в резултата, ала късен изравнителен гол на Бернардо Силва фиксира крайното 1:1.

По този начин хората на Леонид Слуцкий остават на последното четвърто място в групата с 2 точки. Монако пък запази лидерската си позиция с 5 в своя актив, като остана пред Тотнъм (4) и Байер Леверкузен (3).

Как завърши мача между Байер и Тотнъм в Германия, прочети ТУК

Домакините имаха подчертан превес още от началото на мача, а преимуществото им много бързо започна да се трансформира в реални опасности. В 11-та минута Алексей Йонов достави чудесно подаване за Ласина Траоре пред наказателното поле, а нападателят стреля силно и не много далеч над гредата. Три минути по-късно вратарят на Монако Даниел Субашич трябваше да напуска пеналта си, за да пресича извеждащ пас, който заплашваше да остави Зоран Тошич сам срещу него.

Монако стигна до един от редките си шансове в 18-ата минута, когато Тома Лемар шутира над гредата. Осем минути по-късно действията отново се върнаха пред вратата на французите, като Субашич трябваше да отразява силен шут на Тошич.

В 32-ата Ласина Траоре се пребори за поредна топка в наказателното поле на Монако, като този път защитник блокира опасния му изстрел. Две минути по-късно обаче защитата на „монегаските“ капитулира. Тошич се спусна на красив рейд отляво, мина покрай двама защитници и стреля опасно. Субашич изби топката, а тя попадна право у Траоре, за когото бе детска игра да се разпише – 1:0.

Въпреки всичко Монако имаше своя златен шанс да изравни преди почивката. Бранителят Андреа Раги се възползва от разбъркване в наказателното поле на ЦСКА и стреля мощно под гредата. Игор Акинфеев съумя да реагира навреме и изби в ъглов удар.

След паузата картинката не се промени особено. ЦСКА имаше чудесен шанс да удвои аванса си в 53-ата минута. Тогава обаче Александър Головин от чиста позиция стреля много силно и изключително високо.

В средата на полувремето Монако имаше повече от идеален шанс за изравняване на резултата. Валер Жермен беше човекът, който трябваше да натисне спусъка от близка дистанция, ала в последния момент бранител застана на пътя на топката и я извади в корнер.

Класиране:
1. Монако   3 1 2 0 4:3 5 т.
2. Тотнъм    3 1 1 1 2:2 4 т.
3. Байер Л  3 0 3 0 3:3 3 т.
4. ЦСКА М  3 0 2 1 3:4 2 т.