Отборът на Арсенал имаше кошмарна първа нощ в Шампионската лига за новия сезон. На другия полюс бе Байерн Мюнхен, който започна с убедителен успех като гост на Олимпиакос.

В мачовете от Група F на турнира Динамо Загреб се наложи с 2:1 над „топчиите“, а баварският колос мина през своя опонент с класическото 3:0, за да оглави потока. Въпреки категоричния успех, победата на Байерн не беше от най-лесните за тима, напротив.

Феновете на Арсенал няма как да бъдат доволни от срещата в Загреб. Лондончани претърпяха поражение с 1:2, като още през първото полувреме останаха с човек по-малко.

В началото на срещата Оливие Жиру имаше добра възможност, но вратарят на домакините изби топката. В 19-ата нападателят отново стреля по посока на вратата, но ударът му не беше достатъчно прецизен и излезе в аут.

Първото попадение в срещата падна в 24-ата минута, Йосип Пиварич беше изведен прекрасно, излезе очи в очи с Давид Оспина, стреля, стражът изби, но притеклият се в наказателното поле Алекс Окслейд-Чембърлейн отблизо засече топката в собствената си мрежа за 1:0.

В 40-ата минута ситуацията на Арсенал се усложни още повече. Оливие Жиру получи втори жълт картон за нарушение в гръб на съперников играч.

Динамо Загреб заигра много уверено в началото на второто полувреме, с човек повече, което закономерно доведе до увеличаване на преднината. В 58-ата минута Пауло Рикардо Машадо центрира от корнер, а Жуниор Фернандес засече с глава за 2:0.

В 79-ата минута Алексис Санчес разчете прекрасно атаката на гостите, изведе влезлия като резерва Тио Уолкът сам срещу вратаря на Динамо Загреб, а английският национал довърши с прецизен диагонален удар по земя за крайното 2:1.

В другия мач от Група F Байерн Мюнхен, въпреки че също срещна трудности срещу Олимпиакос, все пак успя да запише убедителен успех. И трите попадения паднаха след почивката, а два от головете бяха дело на Томас Мюлер.

26-годишният немски национал реализира убийствено красив гол в началото на второто полувреме. В 52-ата минута атакуващият играч получи топката на десния фланг и веднага стреля отдалеч, с балонен изстрел, успя да реализира за 1:0.

Само минута след това Олимпиакос се окопити и създаде две бързи възможности за гол, в които се наложи вещата намеса на Мануел Нойер.

В 89-ата минута Марио Гьотце увеличи преднината за 2:0 след прецизен удар от малък ъгъл. В даденото от съдията продължение Томас Мюлер изпълни дузпа за крайното 3:0 за извърнешно нарушение в наказателното поле срещу влезлия като резерва Кингсли Коман.

След първите мачове в групата Байерн Мюнхен и Динамо Загреб имат пълен актив от точки – по три, докато Арсенал и Олимпиакос ще се борят помежду си за първа такава на 29 септември.