Отборът на Байерн Мюнхен победи като гост ПСВ Айндховед с 2:1 с третата си победа от четири мача в група D вече мисли за осминафиналите в Шампионската лига. Лидер е Атлетико с 12 точки, а ПСВ и Ростов са с по 1 точка на третото и четвъртото място в класирането.

С два гола на Робърт Левандовски в 34-ата от дузпа и в 73-ата минута немският гранд стигна до успеха.

През първото полувреме Байерн Мюнхен трябваше да наваксва гол пасив, след като домакините поведоха в 14-ата минута. Иначе „баварците“ пропуснаха чудесна възможност да поведат още във втората минута. Томас Мюлер можеше да открие за Байерн, но стреля край лявата греда. Две минути по-късно Робърт Левандовски отправи хубав удар с глава, но нацели гредата и немският гранд пак се размина с гола.

Пак Левандовски пропусна за Байерн секунди по-късно, след като отново можеше да се разпише, но не сполучи.

Стражът на гостите Мануел Нойер пък предотврати попадение в 14-ата минута, когато Дейви Пропър отправи изстрел с глава към лявата греда, но неуспешно. Все пак при добавката Сантяго Ариас бе точен и реализира с глава за 1:0 за ПСВ.

Мюнхенци веднага реагираха бурно в търсене на изравнително попадение и в 33-ата минута след игра с ръка на Андрес Гуардадо последва дузпа за гостите. Робърт Левандовски не сгреши от бялата точка и вкара за 1:1 в 34-ата минута.

Към края на полувремето, в 41-ата минута Артуро Видал също пробва мерника си, но ударът му бе спасен от вратаря на ПСВ.

След почивката Байерн натисна съперника и второто попадение бе въпрос на време. Артуро Видал стреля не лошо в 62-ата минута Ремко Пасвеер спаси вратата си. Само минута по-късно Томас Мюлер отново не съумя да реализира, след като защитник застана на пътя на топката.

Кингсли Коман намери отлично Мюлер в 72-ата минута, но Байерн отново се размина с втори гол, след като ударът на Томас Мюлер бе неточен.

В 74-ата минута обаче Давид Алаба пусна към Робърт Левандовски, който от близко разстояние реализира за 2:1 за немския тим.

До края Байерн проусна още две обещаващи възможносто, като отново Мюлер в 76-ата, а после и Левандовски в 85-ата пропуснаха. Изстрелът на Робърт Левандовски от близко разстояние срещна гредата на вратата на съперника.