Лионел Меси се отличи с хеттрик при разгромната победа на Барселона с 7:0 срещу Селтик в мача от група С на Шампионската лига. Другият мач от групата между Манчестър Сити и Борусия Мьонхенгладбах бе отложен заради лошото време и наводнения терен.

Головото шоу на каталунците започна още в 3-та минута, когато Неймар подаде към Лионел Меси, който с хубав диагонален удар от малък ъгъл изпрати топката във вратата на Де Врийс.

Марк-Андре тер Стеген фаулира Муса Дембеле в наказателното поле на Барселона и съдията свири дузпа за шотландския отбор. Именно Дембеле изпълни наказателния удар, но германският вратар успя да спаси.

Барселона удвои своята преднина в 27-та минута, когато Неймар изведе Меси на празна врата, а аржентинецът не пропусна да вкара своя втори гол в мача.

Луис Суарес и Андре Гомеш направиха последователни пропуски в 32-та и 33-та минута.

След центриране от корнер в наказателното поле на Селтик в 34-та минута Иван Ракитич стреля от воле, но защитник на гостите успя да изчисти от гол линията.

Неймар изскочи сам срещу Де Врийс в 35-та минута, но вратарят успя да спаси удара на бразилеца.

Неймар вкара третия гол в мача за Барселона в 50-та минута, когато от фаул изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Де Врийс.

Барселона отбеляза четвърти гол в 59-та минута, когато Неймар подаде към Андрес Иниеста, който засече топката от въздуха и я изпрати под напречната греда за 4:0.

Лионел Меси оформи своя хеттрик в 60-та минута, когато получи пас от Луис Суарес. Аржентинецът вкара на празна врата и направи резултата 5:0.

Барселона реализира шести гол в 75-та минута, когато Неймар подаде към Луис Суарес, който овладя топката на гърди, след което се завъртя и от воле разстреля Де Врийс, като изпрати кълбото под напречната греда.

Лионел Меси стреля от границата на наказателното поле на Селтик в 88-та минута, но топката срещна десния стълб на вратата на Де Врийс.

Барселона вкара седми гол в 88-та минута. Лионел Меси пусна към Луис Суарес, който на празна врата само чукна топката и я отклони във вратата на Селтик.  

На 28 септември Барселона гостува на Борусия Мьонхенгладбах, а Манчестър Сити е домакин на Селтик.