Българският наставник Ивайло Петев не успя да изведе тима си Динамо Загреб до положителен резултат в първия си мач, който води в груповата фаза на Шампионската лига. Хърватите паднаха с 0:1 на "Максимир" от носителя на трофея в Лига Европа Севиля. 

Единственото попадение за испанците реализира Самир Насри преди почивката, а после близо час домакините така и не успяха да отвърнат на удара и продължават да нямат спечелена точка в тази група и да са без отбелязан гол. 

Мачът започна с териториално превъзходство на андалусийците, които сътвориха първия си истински шанс за гол след само четвърт час игра. Тогава Мариано си извоюва място в наказателното поле и стреля опасно, но стражът на хърватите блестящо изби. 

Севилци продължаваха да атакуват и да създават по-интересните положения. Техният съперник пък така и не можеше да намери очертанията на противниковата врата и да затрудни сериозно противниковия страж. 

В 23-та минута Севиля имаше още един шанс да открие резултата, но ударът на Самир Насри мина на сантиметри встрани от десния страничен стълб. Така статуквото се запази до 37-та минута, когато испанците нанесоха своя удар. 

Във въпросната ситуация Мариано проби по десния фланг и центрира към близката греда, където тотално забравен беше Самир Насри и той мушна топката в близкия ъгъл на вратаря за 1:0. 

При този резултат дойде и почивката. След нея севилци продължиха да са по-опасният тим, но и имаха едно наум да пазят преднината си. Страхотен шанс да удвои резултата имаше Лусиано Вието в 59-та минута, но неговият удар от наказателното поле мина на сантиметри встрани от лявата греда. 

Около четвърт час преди края на мача хърватите се хвърлиха напред в търсене на изравняването, видели че вече нямат какво да губят. Първо в 75-та минута Гордън Шилденфелд се извиси над испанската защита и стреля с глава, но на сантиметри над гредата. 

Три минути след това шанс имаше и за Борна Соса, който изстреля истински снаряд от границата на наказателното поле, но и той не намери очертанията на вратата. Малко след това тези пропуски на загребчани можеше да бъдат наказани, но ударът на Виктор Витоло от изгодна позиция беше избит от вратаря на Динамо. 

Така в крайна сметка повече голове не паднаха и тимът на Ивайло Петев записа трета поредна загуба в групата си и е без шансове да продължи напред в елиминациите. Севиля пък гледа уверено напред към осминафиналите, след като има вече седем точки в актива си. 

Толкова има и тимът на Ювентус, който взе страхотна победа като гост на Лион, въпреки че почти цяло второ полувреме игра с човек по-малко. "Старата госпожа" надделя с 1:0, а единственото попадение падна, докато беше вече с десетима на терена. 

Определено домакините от Франция могат да съжаляват за този резултат. Те бяха доста активни в предни позиции и имаха доста шансове за гол, но великият Джиджи Буфон отново беше непробиваема стена. Той дори улови дузпа на Александър Лаказет в 35-та минута, а после имаше и още решителни намеси. 

Първите минути на този двубой преминаха в позиционна битка и положенията бяха малко. Но пък след малко повече от половин час игра дойде и най-чистата възможност за гол - дузпата. Тя беше дадена за скандално задържане от страна на Леонардо Бонучи спрямо противник при един корнер и реферът беше категоричен. Но Лаказет не запази самообладание и Буфон изби удара му. 

До почивката обаче се изви истинска буря пред вратата на Лион. Първо Гонсало Игуаин с глава в 43-та минута пропусна невероятна възможност, а в следващата атака подобен шанс по непростим начин пропиля Сами Кедира. Точно преди почивката и Дани Алвес влезе в листата на пропусналите. 

Така почивката дойде без двата тима да си отбележат голове. А втората част беше не по-малко интересна. В 54-та минута домакините получиха предимство, след като Марио Лемина си изкара много глупав втори жълт картон и остави Юве с човек по-малко. 

Но малко след това последва пропуск на Гонсало Игуаин, който не можа да преодолее вратаря, излязъл сам срещу него, а после дойдоха и силните минути на Лион. Корентен Толисо в 71-та минута стреля с глава от 2 метра в тялото на Буфон, а в тази част от мача ветеранът имаше още поне три страхотни намеси, които отчаяха "хлапетата". 

И тъкмо когато изглеждаше, че французите най-после ще стигнат до гола, бяха наказани. В 76-та минута Хуан Куадрадо се подигра със защитник на Лион отдясно в наказателното поле и малко наслуки стреля в близкия ъгъл на вратаря, който беше и покрит от него. Но топката реши да влезе в мрежата, като трябва да се отбележи и че ударът на колумбиеца беше много силен. Така "старата госпожа" поведе, без да блести. 

До края на мача Лион направи няколко страхотни пропуска, но така и не стигна до гол и трябваше да се примири с поражението. Така французите остават трети с 3 точки в актива, а Юве е лидер със 7. 

Класиране:
1. Ювентус              3 2 1 0 5:0 7 т.
2. Севиля                3 2 1 0 2:0 7 т.
3. Лион                    3 1 0 2 3:2 3 т.
4. Динамо Загреб 3 0 0 3 0:8 0 т.