Мениджърът на Челси, противно на очакванията, не е недоволен от представянето на играчите си при загубата от Порто. Лондончани паднаха с 1:2 в Португалия и паднаха на третата позиция в класирането на групата си в Шампионската лига. 

Според него, поражението срещу бившия му тим се дължи на "смешни грешки" в защита, но като цяло тимът му се е представил на добро ниво и е държал инициативата. 

"Мисля, че се представихме добре, но допуснахме две смехотворни грешки. Много пъти сме репетирали как да реагираме при корнерите на Порто, но пак допуснахме леки грешки при головете им, както и при гредата им."

"Когато играеш трагично, лесно е да се правят драми и да сринеш отбора със земята. Но в случаи като днешния е доста по-различно и по-странно. Лесно е също така да играеш добре и да печелиш, за да не може никой да те пипне."

"Но днес ние играхме срещу един много силен съперник, който беше готов на всичко. В Шампионската лига винаги трябва да си готов за различни емоции, защото опонентите са много и различни", сподели Моуриньо след мача.