Единственият български футболист, който защитава цветовете на чуждестранен клуб в Шампионската лига тази вечер - Исмаил Иса - не успя да помогне на тима си Шериф Тираспол да се класира за плейофите на турнира. 

Той остана на терена цял мач, но молдовският първенец завърши при нулево равенство със Слован Братислава. Първият мач в Словакия беше завършил с победа на домакините с 2:1 и така бившият играч на Левски и Литекс и сегашният му тим отпадат. 

Задачата на играчите на Шериф беше затруднена сериозно в 56-та минута, когато беше изгонен Елкин Бланко. Така въпреки натиска им те не стигнаха до необходимото попадение и ще участват в плейофите, но на Лига Европа. 

Друг играч, който доскоро се подвизаваше по родните терени, имаше доста повече късмет и поводи за радост тази вечер. Това е ирландецът Килиън Шеридън, който отбеляза гол за своя АПОЕЛ Никозия за победата с 2:0 над ХИК Хелзинки. 

Първият мач във Финландия завърши 2:2 и така с общ резултат 4:2 кипърците продължават в последната пресявка преди груповата фаза на Шампионската лига. Бившият играч на ЦСКА реализира така важния първи гол още в 18-та минута. 

Тогава той получи хубава асистенция от Томас де Винченти и откри резултата. Самият аржентинец уби интригата в мача в 43-та минута с втория гол в мача и направи втората част протоколна.